Nicky

Dél-Koreának nincs sok katasztrófafilmje az olyan munkákon kívül, mint a "Haeundae" vagy a "The Tower".  A műfaj általában drága és talán nem olyan vonzó a helyi közönség számára, mint a nagyobb külföldi produkciók.

Drámaként ezt a műfajt csak némileg érintették a múltban az olyan sorozatokkal, mint  az 'At The End Of The World', ami inkább egy fertőzéssel foglalkozott, mint egy katasztrofális eseménnyel.

A JTBC egy másik kísérletet tesz erre Korea első igazi katasztrófadrámájával, a "D-Day"-el.

Kiindulópont

A "D-Day"egy orvosi csapat tagjairól és az általános mentőegységről szól egy pusztító földrengés után Szöulban.

Az aggasztó

SM és a költség

Az SM C&C finanszírozza ezt a drámát és 2 ok van ezt megnézni.
Egyrészről  sok pénz van benne. Másrészről az SM drámák nem mentek jól a múltban, a szereplőválogatásaikat kritizálták és világosan kijelentették, hogy ők a kínai piacot célozzák meg. Egy ilyen drága műsornak elsődleges lesz, hogy azt a pénzt visszaszerezze.
Ez nagyon jól tudná a drámát egy nézőkényeztető kényelmi zónában tartani.


Halvány elképzelés

A katasztrófa munkákban a túlélés és másokat életben tartani általában az egyetlen szükséges hajtóerő. Bár a drámákat általában történettel, akadályokkal és a karakterek céljaival  csomagolják be. Míg a "D-day" általános kiindulópontja megengedi az alkotóinak, hogy egy kicsi, vagy annyi karakter drámát pakoljanak bele, amennyi szükséges, az említett kiindulópont egyedülálló természete azt jelenti, hogy a jó rendezés és megnyerő helyzetek létfontosságúak, hogy ne váljon unalmassá.

A megnyugtató


Előkészítés

A dráma produkciós rendszerét széles körben kritizálták és most bemutatók hullámait látjuk a levetítésük előtt, teljesen vagy részben. A JTBC tulajdonában levő "Last"-ot megdicsérték egyenletességéért és mozifilmszerű produkciójáért, ahogy a jó felvételkészítési feltételeiért.
Az előkészítés kulcsfontosságú a jó haladás és a stabil minőség biztosításában. A "D-Day" egy új koncepció lévén biztosan megad a készítőinek mindent,  amivel meg kell birkózniuk.

Könnyű dráma

Alkotni egy újfajta sorozatot valószínűleg nagy kihívás, de van egy erénye a katasztrófa filmeknek. Mivel a cselekmény javarészt esemény- és krízishajtott,  nagyon könnyű bizonytalanságot alkotni és közönséget szerezni bonyolult ötletek és mély karakter fejlődések nélkül. Ez kevesebb bonyolultságot követel ahhoz, hogy olyan módon írják meg, ami szórakoztatóvá teszi.

Végső gondolatok

A "D-Day" egy új terület mindenkinek. Új a dráma piacnak, a nézőknek és az alkotóinak. Sok dolog van, ami rosszul alakulhat és az SM elbukta, hogy egyensúlyozza a sikert és a minőséget a múltban, ami részben aggasztó, de ennek a műsornak a műfaja jó lehetőséget ad a szórakoztató értékre.
A szereposztás tehetségesnek tűnik, a reklám előzetesek és videók jónak tűnnek és a sorozat remélhetőleg olyan jó lesz, mint amilyennek tűnik.

A "D-Day" szeptember 18-á kezdődik és minden pénteken és szombaton 20:30-kor kerül adásba.

Forrás: http://www.hancinema.net/hancinema-s-drama-preview-d-day-86523.html#!prettyPhoto









Címkék: edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése